fbpx
atrium-garden
design interior apartament – Atrium Garden
17/12/2020
penthouse-design
penthouse design
15/12/2020

Penthouse design: mix de clasic și modern


Un spațiu gol este precum pânza unui pictor. Pe măsură ce introduci elemente noi se conturează un peisaj sau un portret, iar în cazul nostru un decor plin de viață. Acest apartament open-space se află într-un complex rezidențial nou, Atrium Garden Iași, și a beneficiat de un proiect de amenajare detaliat și o atenție deosebită în ceea ce privește selecția materialelor și îmbinarea culorilor.


Concept de amenajare apartament open-space

Proprietarii au apelat la un designer de interior pentru amenajarea spațiilor interioare, deoarece au considerat mai avantajos să solicite sprijinul unui specialist decât să se aventureze singuri într-un proces complex fără experiență în domeniul amenajărilor interioare. Acest concept de design interior apartament s-a axat pe elemente de înaltă calitate și culori primitoare care să creeze o atmosferă plăcută. În amenajarea fiecărei încăperi s-a pus accent pe obținerea unui mix armonios de clasic și modern. Două stiluri îndrăgite în egală măsură de beneficiari.


Soluții de utilare optime apartament open-space

Ca majoritatea locuințelor din complexele rezidențiale noi, acest apartament cu două camere are zona de zi compartimentată în regim open-space, cu trecere fluidă de la o funcțiune la alta. La intrarea în apartament există o zonă de tranzit, apoi dininingul, bucătăria și livingul. În partea dreaptă a zonei de trecere se află baia. Apartamentul beneficiază de un dormitor și terasă.


Finisaje și materiale atent alese pentru un design coerent

Materialele de finisaj (parchet, vopsea lavabilă, vopsea decorativă, plăci ceramice etc) au fost
selectate cu o deosebită atenție pentru a putea integra perfect diverse tipuri de texturi (mate,
lucioase, cu striații sau cu efect de beton). Un farmec deosebit îl oferă spațiilor mobilierul alb de inspirație clasică, cu forme și linii bine definite, mânere metalice și organizatoare incluse.


Această amenajare de apartament open-space s-a bazat pe un concept creativ, pe găsirea de
soluții de compartimentare și utilare personalizate, dar și pe o selecție riguroasă de elemente de decor care să rezoneze între ele. Un deosebit accent s-a pus pe calitate: a finisajelor, a pieselor de mobilier, dar și pe calitatea manoperei.

În ceea ce privește decorațiunile, s-a mers pe principiul less is more, lăsând proprietarilor
posibilitatea de a completa decorul cu obiecte personale. Accentele de efect sunt introduse prin intermediul vazelor supradimensionate cu plante naturale sau artificiale. Chiar dacă e vorba de o amenajare de influență clasică, decorul nu abundă de elemente care să încarce inutil spațiul. Acesta este luminos și aerisit, exact așa cum și-au dorit clienții.