apartamente noi
apartamente noi
21/03/2018
living room
sufragerie moderna
01/04/2018
 
 

3 sfaturi in amenajarea unui dormitor

design dormitor – Dan Gafita

 

design-dormitor

Design dormitor – Iluminatul ambiental

In contextul construirii unei case functionale si echilibrate din punct de vedere estetic, o atentie deosebita ar trebui acordata dormitorului. Dormitorul, este camera de odihna, zona casei care reprezinta spatiul intim, deci va fi amenajat in functie de persoana sau persoanele care il utilizeaza. Foarte important este de studiat profilul psihologic al celor care beneficiaza de respectivul proiect de design dormitor. Amplasarea corpurilor de iluminat, culoarea luminii si intensitatea ei poate crea o atmosfera propice odihnei in orice moment al zilei, de aceea trebuie acordata o atentie deosebita acestui factor.

Alegerea unor materiale naturale

Materialele naturale intr-un proiect de design dormitor, ocupa un rol primordial, pentru ca acest spatiu sa devina un loc confortabil in care sa ne putem odihni. Ar trebui alese materialele naturale datorita factorului ecologic in primul rand. De evitat materialele sintetice. Piatra naturala, lemnul, bumbacul, poate si insertiile de metal pe alocuri, sunt de preferat in crearea unui ambient cald, primitor si placut. Ca material component al mobilierului de evitat MDF-ul, PAL-ul sau orice material compozit in fabricarea caruia s-au folosit substante chimice.

Crearea unor spatii de depozitare

Spatiile de depozitare sunt foarte importante. Daca patul are o lada dedesubt, ce poate fi folosita ca spatiu de depozitare, atunci este foarte bine deoarece putem depozita acolo lenjeriile, economisind spatiu in dulapuri. De obicei, dormitoarele de apartament nu sunt foarte spatioase, de aceea trebuie folosit la maximum spatiul existent pentru crearea spatiilor de depozitare. Dulapurile mari, cu usi culisante sau cu deschidere normala, pot fi spatii suficiente pentru depozitarea hainelor sau lenjeriilor de pat, etc. Noptierele pot fi de asemenea foarte utile, pentru depozitarea lucrurilor mici: incarcatoare de telefon, carti, etc.

Daca cele trei obiective principale, prezentate mai sus vor fi atinse, rezultatul va fi un proiect de design dormitor cald si primitor, un spatiu in care ne vom putea ”incarca bateriile”.