design bucatarie
bucatarie moderna sau bucatarie clesica – functionalitate si design
Despre design bucatarie (din punct de vedere functional, in realizarea unui proiect design) se poate spune ca, prioritara este crearea unei zone cu electrocasnice incastrate in corpurile de mobilier, care este foarte utila, a unei zone cu blat de lucru, a unei zone de luat masa si nu in ultimul rand a unei zone cu diferite spatii de depozitare. Intr-o bucatarie de apartament (bucatarie moderna, bucatarie clasica) sau orice bucatarie situata in diferite spatii rezidentiale sau publice, crearea spatiilor de depozitare ocupa un loc primordial; mai ales intr-o bucatarie de apartament, unde spatiul este restrans si trebuie valorificat fiecare coltisor disponibil. Pentru un acces facil in zonele de maxim interes ale bucatariei, dar si pentru pastrarea liniaritatii
si a unei anumite simetrii si ordine vizuala, fiecare spatiu in functie de caracteristicile sale, “dicteaza” modul de amplasare a corpurilor de mobilier, si a celorlalte obiecte inserate in spatiu. In cazul unui proiect de bucatarie moderna, liniaritatea si simetria sunt elemente reprezentative, in contrast cu cel de bucatarie clasica, unde liniaritatea lasa locul altor elemente caracteristice stilului abordat. In cazul unui proiect de bucatarie moderna, sau bucatarie clasica, in spatiile mai generoase ca suprafata, exista cel putin doua optiuni intre care se poate opta: pentru varianta bucatariei tip insula, cu aragaz, hota, chiuveta si diverse spatii de depozitare situate in corpurile de mobilier ale insulei,si bucatarie clasica normala, situata langa unul, doi
sau trei pereti chiar daca este vorba despre o bucatarie de apartament. Fie ca este vorba despre o bucatarie clasica, bucatarie moderna, sau a altui tip de bucatarie, o zona care necesita toata atentia este cea cuprinsa intre blat si corpurile suspendate. Zona respectiva, poate face diferenta din punct de vedere al designului, putand reprezenta cu usurinta centru de interes decorat in mod creativ fara foarte multe restrictii. Daca totusi ar fi sa amintim una dintre caracteristicile materialelor folosite in bucatarie clasica sau bucatarie moderna intre blat si corpurile suspendate, atunci categoric ele trebuie sa fie din gama celor care se curata usor.